Camping | Bar Restaurant | Faciliteiten | Foto's | Omgeving | Info & Reserveringen

Caylus

De camping ligt aan de rand van Caylus in de Tarn & Garonne in zuid Frankrijk. Caylus is een ongerept middeleeuws plaatsje, met een prachtige kerk, een chateau en diverse authentieke straatjes met hun oude gebouwen. Het dorp heeft een regionale functie. Zo is er twee maal per week een marktje, er is een bank, een postkantoor, een hotel, verschillende levensmiddelenwinkels, bakkers, slagers en souvenirwinkeltjes. Uiteraard ontbreken ook de terrasjes en restaurants niet. In de zomer zijn er vaak rommelmarkten, avondmarkten en andere open lucht activiteiten. Het oude centrum van Caylus ligt op slechts 5 minuten lopen van de camping.

Een bezoek waard

Caylus ligt in zuid-west Frankrijk, in het departement Tarn & Garonne, vlakbij de Aveyron, Tarn en Lot. Op korte afstand vindt u middeleeuwse dorpen en steden als St. Antonin noble Val, Cordes sur Ciel, Albi, St Cirq Lapopie, Villefranche de Rouergue, Penne, Bruniquel, Najac, Caussade, Montauban, en iets verder Toulouse. Het Chateau de Cas ligt op loopafstand, en het Chateau de reine Margot  van Saint Projet op 10 kilometer. Kortom, voor de liefhebbers van middeleeuwse plaatsen en kastelen is er hier genoeg te zien. Ook kunt u een bezoek brengen aan één van de vele wijngaarden in de omgeving, waar u uitleg krijgt over het proces van wijn maken, en uiteraard ook de wijnen kunt proeven en kopen. Bijvoorbeeld bij Chateau Maresque in Gaillac, waar u van eigenaar Lucas Schutte in het Nederlands uitleg krijgt.

De natuur rondom Caylus

Voor natuurliefhebbers is de omgeving van Caylus een waar paradijs. Tijdens uw wandelingen en tochten zult u steeds weer versteld staan van de schoonheid die de omgeving te bieden heeft. Het deel van de Tarn & Garonne waarin camping de la Bonnette ligt is een heuvelachtig gebied, met mooie vergezichten, maar ook bossen en prachtige rivierdalen. Het is een mooi groen gebied, waar u prachtige bloemen, bomen en struiken ziet, maar ook heuvels met mooie wijngaarden.